Награждаване на 10-те най-добри спортисти

 

photo_verybig_1203026

По традиция и в началото на тази година спортно училище „Никола Симов" в Търговище обяви класацията на десетте най-добри свои възпитаници, както и призьорите сред отборите. На церемонията присъстваха Невяна Захариева, началник на РИО на МОН в Търговище; Марияна Стефанова, старши експерт по физическо възпитание и спорт в Инспектората, спортни деятели, треньори, преподаватели в училището.
„С гордо вдигнати чела и с голямо удовлетворение започваме новата година, защото през 2013-та вие, учениците на спортно училище „Никола Симов" от държавни първенства сте завоювали 23 бронзови, 17 сребърни и 22 златни медала, а 14 наши възпитаника са защитавали трикольора на България като национални състезатели. На световни първенства са участвали четирима, а на европейски – трима ученика. Имахме и представител на европейските младежки олимпийски игри". Така обобщи успехите на училището неговият директор Кольо Калев.
На първо място в десетката е съзтезятелят по свободна борба Ведат Исмаилов. Възпитаникът на треньора Стойчо Ненов е завоювал 3 място в Европейско първенство, първо място в държавно лично първенство и трето място в държавен личен и отборен шампионат.
Втора в класирането е боксьорката Бойка Вачева, треньор на която е Йордан Йорданов. Тя се е класирала на пето място в световно първенство, била е първа в държавно.
На трето място е състезателката по спортна стрелба Кристияна Стоянова с треньор Рени Йорданова. Тя е постигнала четири първи места в републикански и международни турнири.
По-нататък в индивидуалното класиране са отличени: Филип Стоянов (спортна стрелба); Светослав Ангелов (спортна гимнастика); Денис Михайлов (бокс); Веселин Василев (спортна стрелба); Йордан Георгиев (свободна борба); Румина Владимирова (спортна стрелба) и Гюрсел Боз (бокс).
В отборното класиране са футболистите (юноши старша възраст) на Деян Кирилов. Втори е отборът футбол-деца, с треньор Галин Христов, а трети са баксбетболистите – кадети, треньор на които е Галин Григоров.

Публикувано в Admin. Постоянна връзка.